-
-
-
-
-

Login

Nieuws van de groepen Utrecht - september 2017


Groep Sammie 
Hallo iedereen!
De afgelopen weken zijn we heel druk bezig geweest met het thema. Elke groep had zijn eigen land waar we veel over vertelden, over knutselden en over lazen. Ons land was Engeland. We hebben op de kaart gekeken waar Engeland ligt, en hoe je daar dan kan komen. Met de auto, het vliegtuig, de trein en zelfs met de boot. We hebben gepraat over wat de mensen in Engeland lekker vinden, wat ze eten als ontbijt etc. We hebben zelfs Engelse cupcakejes gegeten. 
Alle landen kwamen weer terug op het zomerfeest. Dit was een erg leuke middag! Er zijn heel veel kinderen met hun papa en mama gekomen en het was hartstikke gezellig! Hopelijk vonden jullie het net zo leuk als wij! De komende tijd gaan we werken met het thema eet smakelijk. Daar kunnen we weer allemaal leuke dingen mee doen! Sinds deze maand zijn er ook een aantal nieuwe kinderen op Sammie. Wij verwelkomen Sanna, Elle, Fleur en Ninthe. We hopen dat jullie een hele leuk tijd bij ons gaan hebben! Helaas hebben we ook afscheid moeten nemen van een aantal kinderen. Fenne is naar school en Sara en Anna zijn naar groep Koen. We wensen jullie heel veel plezier!
Groetjes, Nathalia en Suzanne
 

 
Groep Roos
 
Beste ouders,
De zomervakantie is alweer voorbij. We hebben mogen genieten van een paar mooie en warme dagen. Tijdens de vakantie hebben we een paar nieuwe kindjes op de groep gekregen. Wij willen Ivy, LouLou, Rikke en Wolf verwelkomen bij ons op de groep.
Met dit lekkere weer waren we vaak de hele dagen buiten. Buiten hebben de kinderen veel met water gespeeld en deden we nog veel andere buitenactiviteiten. Schilderen met water op de schutting, spelen met de blokken op het gras, een spelletje bowl en blazen met de bellenblaas was erg favoriet bij de kinderen. Ook hadden wij het thema Op Vakantie. Elke groep had zijn eigen land. Wij waren op vakantie in Nederland. Zo hebben wij poffertjes gegeten, klompen geschilderd en oud Hollandse tegeltjes gemaakt. Ook mochten wij mee op vakantie naar de andere landen. Wij hebben pizza, stokbrood, loempia's, exotisch fruit, hotdogs gegeten en ook nog een high tea gehad. Als afsluiter van de zomervakantie hebben wij een super leuk zomerfeest gehad. Leuk dat jullie erbij waren.
Liefs de Roosjes
 
 
Groep Teun
 
Hallo, hier zijn de Teuntjes weer!
 
De afgelopen maanden hebben we een hoop leuke dingen gedaan. We begonnen met het thema “Oef, wat is het warm!” Bij dat thema hebben we met ijsklontjes gespeeld. Dat vonden jullie erg leuk, maar het was wel een beetje glibberig. En jullie vonden het erg leuk om te proeven. 
Daarna begon het thema “Op vakantie!”. Bij dit thema waren alle groepen een ander land. Wij waren Curaçao! We hebben zeedieren geknutseld, gespeeld met zand en schelpen en gedronken uit een kokosnoot. Het was net of we echt op Curaçao waren! De ouders hebben dan ook een erg leuk kaartje gekregen van de kinderen uit Curaçao. Het drinken uit een kokosnoot vonden de meeste een beetje gek, maar wel erg lekker. Alle kokosnoten waren leeg gedronken.
  

Ook hebben we nog een bezoekje gebracht aan de Intratuin waar we alle dieren weer even gedag gezegd hebben. Dit blijft toch een favoriet uitje voor de kinderen.

Afgelopen vrijdag 1 september hebben we ons jaarlijkse zomerfeest gehad. Dat was weer reuze gezellig en vonden het erg leuk om alle ouders en kinderen te zien!
Verder hebben we nog een paar mededelingen:
-          Zouden jullie de reserve kleding willen controleren op maat en of er nog genoeg is.
-          De jasjes willen voorzien van naam
-          En willen we van de kinderen die lopen graag regenlaarsjes voor het buiten spelen. Ook deze graag voorzien van naam, want hema is erg favoriet. 
 
Liefs De Teuntjes
 
 
Groep Keesje
Zoals jullie konden zien zijn wij heel druk geweest met het thema 'op vakantie'. Alle groepen hadden een eigen land en wij hebben een rond reis gemaakt door Amerika. Iedere week waren wij ergens anders. De kinderen hebben gepokerd in las Vegas, zijn op bezoek geweest bij de cowboys en indianen en hebben graffiti gemaakt in New Orleans. Ze hebben tijdens het thema ook verschillende dingen mogen proeven uit andere landen. Een tropische fruit cocktail, hotdogs, een high tea en de kinderen mochten zelf een pizza maken. Het was smikkelen en smullen. Puk is natuurlijk ook mee op reis geweest. Puk is tijdens de reis getrouwd met Mint en heeft voor het eerst een hotdog gegeten. 
Tijdens het thema hebben wij veel met de kinderen geknutseld. Sommige knutsels gaan in de knutselmap van de kinderen en wat niet in de knutselmap past mogen de kinderen mee naar huis nemen. Er zijn ook heel veel foto gemaakt. Deze krijgen jullie per mail. 
Op de groep willen wij een een aantal kinderen welkom heten: Jeandré, Simon, Noah en Ninthe, wij hopen dat jullie een hoop speel plezier bij ons mogen hebben. Deze maand gaan wij beginnen met het thema eet smakelijk. Wat voor groente en fruit eten wij allemaal en wat is er allemaal te koop in de supermarkt. Wat is gezond en ongezond en wat lust Puk allemaal. 
 
Groetjes de Keesjes
 
 
Groep Guusje
 
Hallo allemaal,
Afgelopen maand zijn we druk bezig geweest met het thema landen en op vakantie gaan. Wij waren het land Italië en hebben allerlei leuke activiteiten gedaan. We hebben pizza's geknutseld en echte pizza's gemaakt met de kinderen buiten. We hebben gondels gekleurd, de vlag van Italië en de toren van Pisa! Ook mocht elke groep iets lekkers bedenken van zijn land, dus hebben we bijvoorbeeld een keer high tea gedaan,  croissantjes gegeten en een cocktail gedronken. Als afsluiter van dit leuke thema hebben we het zomerfeest gehad. Wat was het leuk en gezellig druk! Bedankt voor jullie komst!! 
      
Verder hebben we veel leuke vakantieverhalen gehoord en hebben daarbij met de kinderen gepraat over wat je dan meeneemt, hoe je op vakantie gaat, met het vliegtuig of de trein of auto, waar je slaapt en of het zonnetje er lekker schijnt. We hebben het boek van "Dikkie Dik op het strand" vaak samen gelezen en daardoor speelden de kinderen zelf ook alsof ze op het strand waren. Erg leuk!  
   
Zoals jullie weten gaat Fiet ons helaas verlaten. Zij gaat werken in Houten bij een andere locatie van Vriendjes. Op donderdag 14 september is haar laatste werkdag en is er een borrel georganiseerd vanaf 16.30 om haar nog even gedag te kunnen zeggen voor wie dat graag wilt.
 
Er zijn de afgelopen tijd veel kinderen naar groep Koen gegaan. Wij wensen onze grote schatten heel veel plezier! We gaan jullie geklets en leuke verhalen missen! 
 
En tot slot. Ons nieuwe thema van deze maand wordt "Eet smakelijk!"
 

 
Groep Koen
Hallo allemaal, 
 Ten eerste heten we een aantal nieuwe kindjes welkom op groep Koen. Welkom lieve Philieine, welkom lieve Sal, welkom lieve Anna, welkom lieve Sara, welkom lieve Nora, welkom lieve Jazz en welkom lieve Abe!!! Wat leuk dat jullie vanaf nu echte Koen kindjes zijn! We hopen dat jullie heel veel plezier gaan krijgen bij ons op de groep!
 
De afgelopen tijd hebben wij weer super veel leuke dingen gedaan op groep Koen! Het was natuurlijk vakantie dus hadden we veel tijd voor uitjes naar de speeltuin, lekker buiten spelen in onze eigen tuin, tijd om leuke spelletjes te doen en natuurlijk om lekker te knutselen. 
 
China
Tijdens het thema op vakantie had iedere groep ook nog zijn eigen land. Wij waren China. We hebben de Chinese vlag gekleurd, en heerlijke mini loempia's gegeten mmm smullen! Ook hadden we mooi chinees vuurwerk getekend en daar daarna met ecoline overheen geverfd. Dat was een super gaaf eindresultaat! Ook hebben we iedere week iets anders gekookt uit een ander land. We hebben bijvoorbeeld heerlijke pizza gemaakt uit Italië, en gesmuld van poffertjes uit ons eigen land... 
 
Lekker spelen
Op de dagen dat het lekker weer was zijn we natuurlijk lekker veel naar buiten geweest. We hebben in de tuin spelletjes gespeeld, ik gooi de bal naar, verstoppertje, tikkertje, en we zijn een dagje uit geweest naar het grift park. Dat was super gaaf! Daar waren hele hoge glijbanen, allemaal dieren en een zwembad om lekker in de badderen. Ook binnen hebben we allemaal leuke spelletjes gedaan. We hebben gekegeld met bekertjes, uno gespeeld, het kikker bordspel gespeeld en lekker gekleid. 
Het helpende handje...
Iedere dag hebben wij 2 helpende handjes. Dit zijn ze hulpjes van ons. Zij helpen ons met spullen klaarzetten voor het eten, opruimen als we klaar zijn met eten. Ook mogen zij op de witte stoel zitten. Dat betekend dat ze naast de juf of Rick mogen zitten! 
Dat is natuurlijk het allerleukst! Verder helpen ze met het verplaatsen van bijvoorbeeld het pijltje als we de dag van de week doornemen. Of als we kijken naar wat voor weer het is. Een hele taak dus zoals je ziet.
  
Vakantie
Richelle is op vakantie van 5 t/m 29 oktober. 
 
In oktober en november zijn er ook weer een aantal kinderen die ons helaas gaan verlaten. tijd voor school. Willen de papa's en/of mama's  misschien willen doorgeven wanneer de laatste dag op koen is? 
 
Groetjes, 
Elineke, Rick en Richelle 
 

Groep Teun
Hallo, ik ben Anneke. Samen met Laura, Marieke en Dayenne werk ik op groep Teun. Dit is een babygroep tot 2 jaar in Utrecht. Lees verder
Anneke Bekijk alle groepen
Kom je een keertje binnen kijken? Plan snel een afspraak!
Rondleiding plannen