-
-
-
-
-

Login

PLUS groepen

Op de locaties in Utrecht, Zeist en Houten hebben wij een groep waarin ook kinderen met een beperking een plekje krijgen. Wij zijn van mening dat kinderen met een ontwikkelingsachterstand (motorisch of cognitief) niet altijd per se naar een medisch kinderdagverblijf hoeven, maar vinden ook dat ze in een 'gewone' groep soms te weinig aandacht krijgen. Daarom deze stap. De PLUS groep is klein (8 kinderen) en gemiddeld 3 of 4 kinderen hebben 'iets' speciaals. Zij hebben extra ondersteuning nodig. Het is dus een gemixte groep. De kinderen kunnen van elkaar leren, en omdat kinderen erg onbevangen zijn wennen ze snel aan elkaar en spelen ze vlot samen. De pedagogisch medewerk(st)ers van de groep hebben een zorgachtergrond, en zijn door onze partnerorganisatie Amerpoort opgeleid. Zij kennen gebarentaal, kunnen omgaan met epilepsie, kunnen medicijnen toedienen, weten om te gaan met sondevoeding, kunnen eet- en spraakoefeningen met het kind doen, etc. Omdat de groep klein blijft, is er veel individuele aandacht voor elk kind. De 'speciale' kinderen krijgen op de groep desgewenst hun benodigde dagbehandeling zoals fysiotherapie, logopedie, etc. 

Wilt u meer weten over deze PLUS groepen, neem dan gerust contact met ons op. Wij kunnen informatie per email sturen en/of een vrijblijvende rondleiding geven. 

Kinderen vanaf 4 jaar die naar speciaal onderwijs doorstromen kunnen gebruik maken van de PLUS BSO op de Rafaelschool in Utrecht, de PLUS groep op de BSO bij de Scouting in Utrecht (alleen op woensdag en vrijdag) of de PLUS BSO groep op De Wissel in Houten. Meer informatie vindt je onder het kopje 'Buitenschoolse Opvang'. 

 

Groep Anna
Hallo ik ben Meggy. Ik werk in Zeist op babygroep Anna, samen met mijn collega's Saskia en Karin. Lees verder
Meggy Bekijk alle groepen
Kom je een keertje binnen kijken? Plan snel een afspraak!
Rondleiding plannen