-
-
-
-
-

Login

Peuterbelevingsschool

Vriendjes biedt naast de dagopvang op de locaties in Houten, De Bilt en Maartensdijk ook de mogelijkheid van een peuterochtend. Deze ochtenden worden alle dagen van de week aangeboden, van 8.30 tot 12.00 uur,  en zijn bedoeld voor kinderen van 2 tot 4 jaar. Verlengen van de opvangtijd is mogelijk, bv tot de school van uw oudste kind uit is. 

Voorbereiding op school
De peuterochtenden vormen op speelse wijze een goede voorbereiding op de basisschool. We starten samen, en vertellen over onze belevenissen. Eén van de kinderen is die dag het helpende handje, net als op school. Gedurende de ochtend werken we aan de basale ontwikkeling, spraak-/taalontwikkeling, spelontwikkeling en motorische ontwikkeling (grove en fijne motoriek). Eén ochtend per week wordt ook Engels aangeboden. Wij zorgen vanzelfsprekend voor een 'warme overdracht' richting het basisonderwijs. Hiermee bedoelen wij dat per kind een overgangsgesprek plaatsvindt. De bijzonderheden en ontwikkeling van het kind worden door onze medewerkers met de nieuwe leerkracht mondeling doorgesproken. 

Onze kwaliteit
Gewerkt wordt vanuit de thema’s van het voorschoolse educatieprogramma Uk & Puk, die allemaal nauw aansluiten op de belevingswereld van uw peuter. Ook ontwikkelen wij zelf thema's, zodat we inspelen op de actualiteit. Om het karakter en de kwaliteit goed tot uitdrukking te brengen, noemen we ons aanbod de Peuterbelevingsschool!

Kinderopvangtoeslag
De Peuterbelevingsschool voldoet aan de eisen van de Wet Kinderopvang. Daarom is het mogelijk om kinderopvangtoeslag aan te vragen.
Ouders die géén recht hebben op kinderopvangtoeslag krijgen toch de mogelijkheid om peuteropvang af te nemen middels de zogenaamde Ascher subsidie. Deze subsidie is bedacht om het voor alle kinderen mogelijk te maken om te leren samenspelen met leeftijdsgenootjes en zich goed te kunnen voorbereiden op de basisschool. Per gemeente is geld beschikbaar om ouders subsidie te verlenen. Dit geldt voor onze locaties in Houten, De Bilt en Maartensdijk. In Zeist kunnen wij helaas geen beroep doen op deze subsidie, omdat de gemeente deze exclusief heeft gekoppeld aan een andere organisatie. In Utrecht is een mogelijkheid, die onderzocht moet worden indien daar behoefte aan is. 

Groep Raaf
Mijn naam is Chantal, en op groep Raaf vangen we kinderen op in de leeftijd van ca. 1,5 tot 4 jaar. Lees verder
Chantal Bekijk alle groepen
Kom je een keertje binnen kijken? Plan snel een afspraak!
Rondleiding plannen