-
-
-
-
-

Login

Media

Wat zijn media? Welke vormen van media zijn er allemaal? We starten ons thema met uitleg en overleg. De kinderen geven het thema samen met ons vorm.
Activiteit
Week
13
Gaan we een BSO-krant maken? Of een website? Of maken we een jeugdjournaal? De plannen worden in deze eerste week gesmeed. We bekijken wat we nodig hebben en zorgen dat het in huis gehaald wordt.
Spel: nieuws doorvertellen.
We maken groepjes en verdelen de taken voor ons media project. Wie geen zin heeft, doet niet mee. Vrij spelen mag altijd!
Week
14
Ons media project gaat deze week pas echt van start! Maken we een krant? Dan verzamelen we deze week onderwerpen, en maken we foto's.
Maken we het Jeugdjournaal? Ook nu starten we met een lijst van onderwerpen. We gaan stukjes filmen met de iPad. We hebben nieuwslezers, reporters en figuranten.
Maken we een website? Via diverse websites kunnen we frames vinden, die makkelijk aan te passen zijn. Waar dient onze site voor, wat willen we ermee bereiken? Het kan ook een Youtube filmpje worden!
Week
15
Deze week doen we 'Heel Vriendjes Bakt'! Elke dag mag een klein groepje iets bakken, tot aan het eind van de week iedereen iets moois heeft gemaakt. We zetten alle creaties op de foto.
We werken ook verder aan ons project.
Week
16
Spel: Quiz over media.
We bespreken de voortgang van ons project. Zijn we al bijna klaar of moet er nog heel wat gebeuren?
Week
17
Deze week zetten wij de puntjes op de i. We gaan ons voorbereiden op het presenteren van ons eindresultaat.
Week
18
Om ons media project af te sluiten laten we aan elkaar zien wat we hebben gemaakt!
We nemen een kijkje in de natuur. Wat voor weer is het buiten? Regent het of schijnt het zonnetje? Bloeien de bloemetjes al?
BSO Rafael
Hallo, ik ben Saskia en ik werk als begeleider op de groep. Ook ben ik als coördinator verbonden aan de locatie BSO Rafael. Lees verder
Saskia Lees verder
Kom je een keertje binnen kijken? Plan snel een afspraak!
Rondleiding plannen