-
-
-
-
-

Login

De ruimte in

Wat is de ruimte? Wonen er mensen in de ruimte? Waarom blijf je zweven in de ruimte? In dit thema komen we alles te weten over het heelal.....
Activiteit
Week
43
Om de ruimte beter te leren kennen benoemen we de onderdelen die in de ruimte thuis horen.
We knutselen van papier maché een planeet.
Week
44
Deze week houden we ons bezig met zwaartekracht. Waarom zweven wij niet in de lucht, net zoals in de ruimte? We laten verschillende voorwerpen op de grond vallen en kijken welke als eerst de grond bereikt.
Spel: Meteorieten regen. We blazen zo veel mogelijk ballonnen op (met een klein beetje zand er in) en we moeten ze zo lang mogelijk hoog zien te houden.
Week
45
We maken een raket van lege flessen.
We gaan de raketten testen. Welke komt het hoogst?
Week
46
Deze week nemen we een kijkje in de lucht. Is het licht of donker? Wat zien we? Sterren, een blauwe lucht of wolken? We schilderen met elkaar een mooie sterrenhemel op een groot doek.
Week
47
Heb jij ooit gehoord van een zonnestelsel? Deze week gaan we een zonnestelsel maken. Met een groepje van 8 kinderen knippen we planeten van papier en gaan we buiten een zonnestelsel namaken. Ieder kind is een planeet!
Week
48
Het is bijna december! De feestdagen komen er aan. We nemen een kijkje buiten. Wat voor weer is het? Ligt er al sneeuw? We passen onze activiteit in deze laatste themaweek aan op het weer en de natuur.
BSO Rafael
Hallo, ik ben Saskia en ik werk als begeleider op de groep. Ook ben ik als coördinator verbonden aan de locatie BSO Rafael. Lees verder
Saskia Lees verder
Kom je een keertje binnen kijken? Plan snel een afspraak!
Rondleiding plannen