-
-
-
-
-

Login

Regen

Onze hoofdtaak bestaat uit het verzorgen van uw kind, en deze taak nemen wij heel serieus. Maar wij vinden het even belangrijk dat hij of zij een superleuke dag heeft! Hieronder vindt u ons activiteitenplan voor de lopende maand. Onze activiteiten organiseren we rondom een wisselend thema. Het VVE programma Uk & Puk is daarbij onze leidraad, zodat de activiteit wordt afgestemd op de ontwikkelingsleeftijd van uw kind. Per groep wordt op een eigen manier invulling gegeven aan de activiteiten.
Activiteit
Week
36
Deze week kijken we samen naar buiten. Zien we de regendruppels al vallen? Hoe kunnen we ons daar nou op kleden?
Samen zingen we een liedje over regen.
Drup, drup, druppel, drup. We maken onze eigen regendruppels.
Week
37
De laarzen mogen aan! Of het geregend heeft of niet, deze week stampen we in de plassen! Wat gebeurd er met onze sokken en onze broek? Hier gaan we samen naar kijken.
Doe alsof het regent en stamp in de plassen! Wij doen de regendans.
Een regenjas voor iedereen. Ook de knuffels en poppen hebben er eentje nodig.
We luisteren naar het verhaal 'Masja wil regen!'.
Week
38
Na zonneschijn en regen verschijnt er .....? Een regenboog! Valt het op dat de regenboog mooie felle kleuren heeft?! Daar gaan we samen naar kijken.
We knutselen zelf een mooie regenboog.
Wat voor weer is het vandaag?
Week
39
We gaan kijken waar we ons binnen mee bezig kunnen houden. Kunnen we binnen net zoveel energie eruit gooien als dat we dat buiten kunnen doen? En hoe gaan we dat doen? Laten we gaan bewegen!
We blijven lekker binnen, zingen liedjes en mogen zelf een activiteit kiezen.
We maken ons eigen Regenconcert.
Week
40
Deze week herhalen we alle leuke dingen die we de afgelopen vier weken gedaan hebben. We oefenen de gebaren die we hebben geleerd voor de woorden regen, regenjas, buiten, laarzen, regenboog, kleuren, en binnen spelen.
BSO Rafael
Hallo, ik ben Saskia en ik werk als begeleider op de groep. Ook ben ik als coördinator verbonden aan de locatie BSO Rafael. Lees verder
Saskia Lees verder
Kom je een keertje binnen kijken? Plan snel een afspraak!
Rondleiding plannen